ŞEF



 

Şef Gian Carlo Talerico

 

Milano’da 1969 yılında kalabalık bir ailede dünyaya gelen Şef Gian Carlo Talerico, büyükannesi ile annesini mutfakta seyrederek büyüdü. Gian Carlo, yemeğe tutkun bu iki özel kadından öylesine etkilendi ki, profesyonel bir aşçı, başarılı bir şef olmaya daha çocukluk yıllarında karar vermişti.

Instituto Professionale Alberghiero di Stato Carlo Porta’dan mezun olduktan sonra Milano’da çeşitli restoranlarda çalışan Gian Carlo Talerico, ardından Princess Cruise’a katılarak chef de partie-kıdemli şef olarak görev yaptı. Gemide geçirdiği senelerde neredeyse tüm dünyayı gezme imkanı bulması, dünya mutfakları alanında da kendini geliştirmesini sağladı.

Talerico, anavatanı İtalya’ya dönerek, önce bir süre Milano’nun önemli catering şirketlerinden Maestro di Casa’da çalıştı. İçindeki mutfak kültürü tutkusunu izleyen Şef bir kez daha Milano’dan ayrılarak önce İngiltere’nin, ardından da Kanada’nın prestijli restoranlarında İtalyan mutfağını temsil etti.

Edindiği dünya mutfakları tecrübesi ile İtalyan mutfağı eğitimini birleştirmeyi arzu eden Gian Carlo Talerico, 1999 yılında İngiliz bir aileden aldığı teklif ile Toskana’nın ünlü Lucca bölgesinde, 15. yüzyıla ait bir villada bölgenin ilk yemek okulunu kurdu. Dünyanın dört bir yanından gelen yemek severlere ve gezgin gurmelere lüks seyahat olanağı ile İtalya’nın zengin yemek ve şarap kültürünü deneyimleme imkanı sunan işletmenin 7 yıl boyunca hem yöneticiliğini hem de executive chef’liğini yapan Gian Carlo, burada amatör öğrencilerine İtalyan mutfağını öğretmenin keyfini de yaşadı.

İyi bir yemek hazırlamak için duyguların ve yemek sevgisinin şart olduğunu vurgulayan ve her zaman içindeki mutfak tutkusunun peşinden giden Şef Gian Carlo Talerico, 2009 yılında yeni bir sevginin peşine düştü; evlenerek İstanbul’a yerleşti ve İtalya’da gerçekleştirmek istediği kendi restoranını açma projesini İstanbul’a taşıyarak Antica Locanda’yı kurdu.