Menü
Antica Locanda’da tipik bir İtalyan lokantasında olduğu gibi makarnalar günlük olarak hazırlanıyor, risotto ise sipariş verildiğinde ‘à la minute’ pişiriliyor. “Aklının menüye koyamadığı yemeklerde kaldığını” belirten Şef Gian Carlo Talerico, her akşam hazırladığı değişik yemeklerle misafirlerine spesiyal tabaklar da sunuyor.
Ekmeklerin mutfakta piştiği, tatlıların da yine Şef tarafından günlük hazırlandığı Antica Locanda’da, sadece spesiyal olarak hazırlanan pizzalar ise Şef’in Napoliten pizza ustasından öğrenmiş olduğu özel hamuru ile lezzetli olduğu kadar hafif bir pizza keyfini yaşatıyor..
Misticanza d’insalata invernale con pera caramellizzata allo zafferano
ricotta salata e vinaigrette al limone
Karışık mevsim yeşillikleri, safran çeşnili karamelize armut
rendelenmiş ricotta peyniri ve vinegret sos ile
Burrata fresca con polvere di pomodoro, olio al tartufo bianco e frutta essicata
Taze burrata peyniri, domates tozu, beyaz trüf yağı ve kurutulmuş meyve ile
Tortino di semolina alla Romana
con fonduta di formaggio gratinata e lamine di carciofo fritto
Roma usulü irmikli tart, graten fondü peyniri ve kızarmış enginar ile
Mozzarella di bufala fresca servito con crema di zucca e bruschetta di tartufo nero
Taze bufala mozzarella peyniri, balkabağı kreması ve siyah trüf ezmesi ile
Fantasia di carpaccio di salmone caldo con foglie di belga
condita con salsa senape e miele
Fırında somon carpaccio, hindiba ve ballı hardal sosu ile
Coda di gamberi in padella al rosmarino
con fagioli cannellini al pepperoncino e pane tostato all’aglio
Sote jumbo karides, acı kırmızı biberli beyaz fasulye ve sarımsaklı ekmek ile
Carpaccio di filetto crudo con scaglie di parmigiano reggiano e rucola
Dana carpaccio, parmesan peyniri ve roka ile
Antipasto Antica Locanda con prosciutto e salumi artigianali
servito con crostino di ricotta e tartufo
Antica Locanda usulü domuz salamı ve prosciutto tabağı
kızarmış ekmek üzerinde taze ricotta peyniri, trüf ezmesi ile
Piatto assortito di formaggi e salumi con frutta di stagione
İtalyan peynir ve şarküteri tabağı, mevsim meyveleri ile *
* Domuz eti içerir.
Crema di topinabur al profumo di tartufo bianco
Beyaz trüf aromalı yer elması çorbası
Caramelle Ligure fresche ripieni di pecorino e pera
con salsa leggera di panna e burro chiarificato
Armut ve pecorino peyniri dolgulu Ligurya usulü ev yapımı caramelle
hafif krema sosu ve süzme tereyağı ile
Paccheri di gragnano alla Boscaiola
con prosciutto, porcini e salsa di pomodoro e panna
Boscaiola usulü domuz jambonu ve porcini mantarlı paccheri, kremalı domates sosu ile
Maccheroni Toscani freschi con pomodorini, gamberi e pinoli
Kiraz domates, karides ve çam fıstklı Toskana usulü taze ev yapımı maccheroni
Tagliolini freschi all’uovo con crema di parmigiano e bruschetta di tartufo nero
Siyah trüf ezmesi ve parmesan peyniri kremalı ev yapımı tagliolini
Spaghetti aglio, olio, peperoncino e pan grattato con parmigiano reggiano
Sarımsak, zeytinyağı, acı kırmızı biber ve galeta unlu spaghetti, parmesan peyniri ile
Pici freschi alla Veneziana con ragu d’anatra al profumo d’arancia
Venedik usulü ev yapımı pici, portakal aromalı ördek etli ragu ile
Risotto Carnaroli alla Valdostana à la minute con funghi e crema di formaggio fuso
mantecato con burro e parmiggiano
Mantar ve eritilmiş peynir kremalı risotto Carnaroli à la minute
minimum 2 personi
Risotto Carnaroli à la minute alla pescatore
con varieta di pesce e salsa al pomodoro fresco
Günlük taze deniz ürünleri ve domates soslu risotto Carnaroli a la minute
minimum 2 personi
*Makarna ve risottolarımız siparişiniz üzerine “à la minute” olarak
“al dente” kıvamında pişirilmektedir.
Tagliata di filetto alla Fiorentina con rucola e grana
Floransa usulü ince dilimlenmiş ızgara dana fileto, roka ve parmesan peyniri ile
Petto di pollo marinato al mango e limone
caramellizzato al miele al forno servito con salsa di senape
Mango ve limon ile marine edilmiş, fırında bal ile karamelize piliç göğsü
hardal sosu ile
Trancio di fegato alla Veneziana con confit di cipolle e salsa all’Amarone
Venedik usulü sote edilmiş yaprak ciğer, soğan konfit ve kırmızı şarap sosu ile
Nodino di vitello alla griglia con patate al rosmarino
Izgara süt dana pirzola, biberiyeli patates ile
Piccatine di vitello sfumate al brandy con frutti secchi invernale servita con salsa di senape
Konyak ile sote edilmiş süt dana bonfile, kuru meyveler ve hardal sosu ile
Medaglione di fitello al pepe verde sfumato al brandy
Konyak ile sote edilmiş dana madalyon, tane yeşil biber sosu ile
Corona di salmone al forno in agrodolce
con battuta di cetriolo, ananas, pomodoro ed arancio
Fırında taze somon balığı, tatlı ekşi sosu ve salatalık, ananas, domates ve portakallı krudite ile
Filetto di branzino al forno sfumato al vino bianco servito con salsa ai porcini
Fırında beyaz şarap ile mühürlenmiş levrek fileto, porcini mantarı sosu ile
Crema cotta alla vaniglia con profumo di rose
Gül suyu ile aromalandırılmış vanilyalı crème brûlée
Tiramisu classico con crema di mascarpone
Klasik mascarpone kremalı tiramisu
Torta Antica Romana con gelato al mascarpone
Antik Roma usulü vişneli tart, mascarponeli gelato ile
Delizia di mousse caramello al profumo di grappa con praline di nocciole
Grappa aromalı karamel mus, fındık pralin ile
Affogato al caffé con gelato al fior di latte
Ev yapımı sütlü gelato ve espresso kahve
Gelato cremoso produzione propria
Ev yapımı gelato
Sorbetto di frutta produzione propria
Ev yapımı meyveli sorbe